ASVA start actie voor behoud lotingwoningen

vrijdag, 1 december 2017
-

De ASVA studentenunie is een petitie gestart voor het behoud van het verloten van sociale huurwoningen. Fiere Bonnerman, vicevoorzitter van de ASVA studentenunie: “Iedereen zou het recht moeten hebben om betaalbaar te wonen in Amsterdam. Studenten moeten nu vaak langer wachten op een huurwoning dan dat ze studeren. Loting biedt daarom met name voor jongeren uitkomst”.

Volgens de wijziging in de huisvestingverordening die wethouder van Wonen Laurens Ivens voorstelt, mogen woningen alleen nog op inschrijftijd worden verdeeld. In de huidige situatie mag 15 procent van het woningaanbod van sociale huurwoningen worden verloot. Deze regeling is voor veel mensen een laatste redmiddel. De petitie (http://www.petitie24.nl/petitie/1365/behoud-de-loting-op-woningnet) is erop gericht om de mogelijkheid van een huis te behouden voor iedereen.

"Ivens zegt dat het loten valse hoop geeft. Maar als het bouwen van woningen achterblijft, is het gek om een middel dat mensen helpt, af te schaffen. Juist dán laat je mensen in de steek”, aldus Bonnerman. De gemeenteraad bespreekt het stuk op 13 december in de commissie Wonen.