Aandacht voor stroomprobleem Roeterseiland

maandag, 23 maart 2015
ASVA geeft je power

Vanochtend heeft de ASVA studentenunie op verschillende locaties op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam stekkerdozen neergelegd en oordopjes uitgedeeld. Met de actie wil ASVA aandacht vragen voor het schrijnend gebrek aan faciliteiten voor studenten op de campus. Dat komt nu extra slecht uit, omdat deze week de tentamenperiode aan de UvA is begonnen. 

Sinds de oplevering van REC zijn er nog veel problemen en ongemakken waar studenten dagelijks mee kampen. Door de verbouwingen is er nog altijd veel geluidsoverlast. De meeste van deze problemen zijn meerdere malen aangekaart door studenten vanuit de actiegroep REC! de verhuizing. Er is met een groot aantal van deze problemen vooralsnog niets gedaan. “Er wordt eindeloos gepraat, maar studenten kunnen nog steeds niet fatsoenlijk hun laptop gebruiken op de Roeterseiland Campus.” aldus ASVA-voorzitter Noeri van den Berg.

Tijdens de actie kwam Harold Swartjes, directeur van Facility Services, langs om uit te leggen dat hij niet bij machte was om het acute probleem omtrent het gebrek aan stopcontacten op te lossen. Hij stelde dat ook op andere faculteiten en campussen het probleem speelt, maar dat het zich lastig laat oplossen. Hij heeft gezegd op korte termijn met een plan voor de stopcontacten te komen.