Aanmelden: ASVA onderwijssymposium 'Wat doen we hier eigenlijk?!'

De universiteit wordt wel eens verweten een bubbel of ivoren toren te zijn, dat grotendeels gefinancierd wordt door gemeenschapsgeld. Hoe moeten wij ons als universiteit verhouden tot de maatschappij? Wat houdt onze verantwoordelijkheid naar de maatschappij precies in? En wat is de rol van studenten hierin? Over diversiteit en duurzaamheid wordt veel gesproken in het maatschappelijke debat, maar hoe zit dat op de universiteit? Laten we samen nadenken over onze rol.


Op 17 januari 2019 organiseert ASVA haar onderwijssymposium "Wat doen we hier eigenlijk?!" over de rol van de universiteit in de maatschappij. Op deze middag gaan we in gesprek over hoe de universiteit in de maatschappij staat en haar verantwoordelijkheden naar de maatschappij toe. Specifiek zullen we op deze middag ingaan op de thema’s diversiteit en duurzaamheid, waarover we een introductie krijgen van twee experts op deze gebieden. In het tweede deel van het programma gaan we in gesprek met studenten die aan de UvA initiatieven zijn gestart rondom duurzaamheid en diversiteit. Wat heeft hen bewogen om dat te gaan doen, wat zien zij als hun verantwoordelijkheid en doet de universiteit wel genoeg? Samen gaan we in gesprek met hen over waarom zij begonnen zijn met wat ze doen en hoe zij onze rol in de maatschappij zien.

DATUM EN LOCATIE 

Het symposium zal plaatsvinden in de Theaterzaal in CREA op 17 januari van 14:45 tot 18:00. De toegang is gratis! Hou voor verdere updates over de sprekers en het tijdschema het Facebookevenement in de gaten.