ASVA partnerverenigingenshortlist

 

Wat heeft jouw vereniging aan ASVA?

Een studentenorganisatie in Amsterdam kan voor €15,- per jaar partnervereniging van ASVA worden. Stuur een mailtje naar studentenbalie@asva.nl waarin je aangeeft partnervereniging van ASVA te willen worden. Vermeld hierbij de naam van je vereniging, het rekeningnummer en de naam van de rekeninghouder. 

ASVA biedt de volgende diensten aan partnerverenigingen aan:

 • Inspraak op de algemene ledenvergadering (ALV) van ASVA
 • Gratis rechtshulp van het ASVA rechtsbureau
 • Korting op ASVA Academy-cursussen voor bestuursleden/actieve leden
 • Gratis lenen van de beamer, beamerscherm, boxen, versterker, microfoons en digitale spiegelreflexcamera.
 • Gebruik van de bakfiets. De huur is het eerste dagdeel 10 euro, daarna 5 euro. €150 borg. Reserveren kan bij de ASVA studentenbalie
 • Witboek voor besturen van studieverenigingen ten behoeve van overdracht.

 

Extra voor studieverenigingen


Naast de diensten voor partnerverenigingen biedt ASVA verschillende vormen van ondersteuning voor studieverenigingen verbonden aan het hbo en de UvA:

 • Dubbellidmaatschap: studenten die lid zijn van een studievereniging die tevens partnervereniging is van ASVA kunnen het eerste jaar voor €10,- lid worden van de ASVA studentenunie i.p.v. voor €15,-. Leden krijgen o.a. gratis rechtshulp, kunnen meeloten voor een kamer en een ASVA-fiets kopen voor maar €61,-.
   
 • Ondersteuning door de Coördinator Studieverenigingen. De Coördinator Studieverenigingen is de contactpersoon van ASVA voor studieverenigingen. Zij kan benaderd worden voor de diensten die hieronder vermeld staan. Daarnaast richt zij zich op de verschillende vragen en problemen die studieverenigingen hebben en ondersteunt zij studieverenigingen waar mogelijk. Als je bijvoorbeeld problemen hebt bij de inschrijving bij de Kamer van Koophandel kan de coördinator studieverenigingen je hierbij helpen.

 • Studieverenigingenoverleg (SVO): het studieverenigingenoverleg is een zeswekelijks overleg waarbij verschillende thema’s aan bod komen. Studieverenigingen vertellen elkaar waar ze mee bezig zijn of tegenaan lopen en wisselen kennis uit. Er is een SVO voor hbo-verenigingen en een SVO voor UvA-verenigingen. Beide overleggen worden afgesloten met eten en een borrel.

Contact

Voor hbo: bibi.smaal@asva.nl
Voor wo: eva.smit@asva.nl

ASVA studentenunie
Nieuwe Achtergracht 170
1018 WV Amsterdam
020 6225771