Hoe regel ik een ruimte voor een debat, filmavond of vergelijkbare activiteit?

Als je een ruimte zoekt voor een activiteit is het handig om eerst te bepalen wat je zoekt in een ruimte: hoeveel mensen verwacht je? Wat voor techniek heb je nodig? Wil je een borrel na afloop? Enz.

Nadat je bepaald hebt wat voor ruimte je zoekt, heb je een heel scala aan opties bij het kiezen van een ruimte. Zo kan je bijvoorbeeld via de UvA of HvA een ruimte proberen te regelen. In de meeste gevallen moet je hiervoor bij het secretariaat van je opleiding zijn. Zij kunnen bijvoorbeeld een onderwijsruimte voor je activiteit reserveren. Ook hebben de UvA en HvA een aantal mooie zalen die je kunt proberen te reserveren. Het nadeel van het reserveren van ruimtes bij de UvA en HvA is wel dat ze dit niet altijd zomaar doen voor activiteiten van studieverenigingen. Daarnaast zijn UvA- en HvA-ruimtes niet altijd de meest sfeervolle plekken voor een activiteit als een debat of filmavond.

Een andere goede optie is CREA, het Cultureel Studentencentrum van de UvA en HvA in hartje Amsterdam (Nieuwe Achtergracht 170, naast het Roeterseilandcomplex). Met een theaterzaal, muziekzaal en groot café biedt CREA uitstekende mogelijkheden om een debat, filmavond of dergelijke activiteit te organiseren. Ook is het een goede locatie voor het organiseren van een borrel voor, tijdens of na de activiteit. Klik hier voor meer informatie over het organiseren van activiteiten in CREA.

Daarnaast zijn er nog tal van (commerciële) opties in de stad Amsterdam, die vaak een stuk prijziger zijn dan een ruimte in de UvA, HvA, of CREA. Bij deze organisaties kun je wel proberen iets van de prijs af te krijgen, door bijvoorbeeld aan te bieden hun naamsbekendheid te vergroten onder de leden van je vereniging door middel van advertenties op de website, in de ledenmail, enz.