ASVA zoekt nieuw bestuur 17|18

Wil jij een jaar lang strijden voor de belangen van 155.000 Amsterdamse studenten? Solliciteer dan voor het ASVA-bestuur! Lees hieronder wat een bestuursjaar bij ASVA inhoudt.

wat is asvA? 

ASVA strijdt voor de belangen van alle 155.000 Amsterdamse studenten. Iedere student heeft recht op kwalitatief goed onderwijs en op een betaalbare kamer in Amsterdam. ASVA vecht voor toegankelijk onderwijs en spreekt met onderwijsinstellingen over verbetering van de onderwijskwaliteit. ASVA kaart de woningnood aan bij de gemeente en lobbyt voor meer betaalbare studentenhuisvesting in Amsterdam. Daarnaast is ASVA de spin in het web van het Amsterdamse studentenleven: ASVA houdt studenten op de hoogte van belangrijke onderwerpen, zoals studiefinanciering en huisvesting. Tevens verbindt ASVA studieverenigingen, ondersteunt studenteninitiatieven en bevordert een actief studentenleven door bijvoorbeeld de organisatie van de eerstejaarsintroductie van de HvA. Om het studentenleven makkelijker te maken biedt ASVA een aantal diensten aan. Zo helpen we studenten met al hun vragen via onze studentenbalie, voorzien we honderden studenten van gratis rechtshulp, verkopen we bijna 1000 goedkope fietsen per jaar, verhuren we onze bakfiets, geven we trainingen aan actieve studenten en bemiddelen we in kamers.

wat zoekt asva in een bestuurslid?

Als bestuurslid van ASVA ben je bevlogen en betrokken bij het studentenleven en het onderwijs. Je hebt een brede interesse en wilt je graag inzetten voor de belangen van studenten. Door de grote verscheidenheid aan dingen die ASVA doet is het van belang dat je snel kunt schakelen en te allen tijde het overzicht kunt bewaren. Samenwerken staat bij ASVA centraal, maar desalniettemin moet je zeker ook in staat zijn om zelf dingen op te pakken en uit te zoeken. Je bent benaderbaar, staat stevig in je schoenen en durft je mening te geven. Daarnaast ben je leergierig en daadkrachtig en kun je zowel kritiek geven als ontvangen. 

De deadline om te solliciteren is 9 april 2017. Om te solliciteren stuur je de volgende documenten op naar soco@asva.nl:

  • Een sollicitatiebrief waarin je duidelijk de reden van solliciteren motiveert en eventueel een gemotiveerde voorkeur voor een functie aangeeft. Vertel in je brief in ieder geval iets over jezelf en je ervaring, waarom jij graag in het ASVA-bestuur zou willen, en waarom jij een hiervoor geschikte kandidaat bent.
  • je curriculum vitae
  • je beschikbaarheid in de maanden juli en augustus 2017

Voor meer informatie of een dagje meelopen kun je altijd contact opnemen met iemand uit de ZoekCommissie:

Nuria Zantman                  nuria.zantman@asva.nl

Vivianne de Vries             vivianne@asva.nl

Ali Yurtseven                     ali.yurtseven@studentenraad.nl                          

Bram Buskoop                   bram.buskoop@hva.nl

Henriëtte Hoogervorst     henriette@asva.nl

Annelieke Müller              annelieke@asva.nl

Renske Hagen                   renske@asva.nl

Khadija al Mourabit 

Waar vind ik meer informatie?

De ZoekCo organiseert een aantal informatie en kennismakingsavonden, deze zullen op verschillende HvA en UvA locaties plaatsvinden. De data vind je hieronder, de specifieke tijd en locatie is te vinden in de facebook events

Data informatieavonden bestuursjaar bij ASVA:

  • donderdag 16 februari 2017
  • vrijdag 10 maart 2017
  • maandag 20 maart 20017

Alle informatie is ook nog eens te vinden in dit ZoekBoekje