Gemeenteraadsverkiezingen 2018

de gemeenteraadsverkiezingen van 2018

De drempel om te gaan studeren, specifiek in Amsterdam, wordt alsmaar hoger. De gemeente vervult een belangrijke functie voor deze groep Amsterdammers. Door het bouwen van voldoende en betaalbare studentenhuisvesting, het aanleggen van meer en veilige fietspaden, het verzorgen van een geolied openbaar vervoer en het garanderen van veiligheid op en rondom studentenwoningen functioneert de gemeente als een motor van emancipatie en ontwikkeling voor deze energieke en talentvolle groep mensen.

Blijf via deze pagina op de hoogte van alle evenementen, acties, en informatie die we verstrekken in de aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Wij willen studenten laten inzien precies waarom stemmen in de gemeenteraadsverkiezingen zo belangrijk is, en invloed uitoefenen op partijen zodat de punten die cruciaal zijn voor studenten worden meegenomen in de partijprogramma's. 

factsheet

Op 23 mei 2017 hebben wij onze Factsheet gepresenteerd en overhandigd aan alle partijen die in de Gemeenteraad van Amsterdam zitten (VVD, GroenLinks, SP, PvdA, en CDA). Het gehele document is hier te bekijken. Tijdens dit evenement hebben verschillende studenteninitatieven gepraat over wat zij in de stad Amsterdam hebben kunnen ondernemen, en hebben we zo laten zien hoe de samenwerking tussen de stad en de grote groep studenten erin optimaal benut kan worden. In de factsheet staan essentiële en concrete verbeterpunten voor studenten op het gebied van bereikbaarheid, onderwijs en studentenhuisvesting.

Tweede kamerverkiezingen

Benieuwd naar wat we allemaal hebben gedaan rondom de Tweede Kamerverkiezingen dit jaar? Bekijk alles hier