Gemeenteraadsverkiezingen 2018

de gemeenteraadsverkiezingen van 2018

De drempel om te gaan studeren, specifiek in Amsterdam, wordt alsmaar hoger. De gemeente vervult een belangrijke functie voor deze groep Amsterdammers. Door het bouwen van voldoende en betaalbare studentenhuisvesting, het aanleggen van meer en veilige fietspaden, het verzorgen van een geolied openbaar vervoer en het garanderen van veiligheid op en rondom studentenwoningen functioneert de gemeente als een motor van emancipatie en ontwikkeling voor deze energieke en talentvolle groep mensen.

Blijf via deze pagina op de hoogte van alle evenementen, acties, en informatie die we verstrekken in de aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Wij willen studenten laten inzien precies waarom stemmen in de gemeenteraadsverkiezingen zo belangrijk is.

Hieronder vind je de informatie uit alle partijprogramma's die relevant is voor (aanstaande) studenten.

WTF moet ik stemmen?

Weet jij nog niet wat je moet stemmen? Via onze eigen studenten stemwijzer op WTFmoetikstemmen.amsterdam kom je er snel genoeg achter! 

De Grote Studentendebatten 

In samenwerking met AKvV, Machiavelli en CREA worden de Grote Studentendebatten georganiseerd. Hier staan de thema’s die voor studenten belangrijk zijn centraal. Op 18 januari heeft het eerste debat plaatsgevonden. Hier is door de Amsterdamse VVD, ChristenUnie Amsterdam, Groenlinks Amsterdam, D66 Amsterdam, PvdA Amsterdam en SP Amsterdam gedebatteerd over een onderwerp dat elke student aangaat, namelijk studentenhuisvesting.  Op 15 februari zijn diverse partijen met elkaar in debat gegaan over een hot topic: duurzaamheid. Hierbij waren de volgende partijen vertegenwoordigd; Partij voor de Dieren Amsterdam, SGP Amsterdam, Amsterdam Bij1, Piratenpartij Amsterdam,  Denk Amsterdam, de Amsterdamse VVD.  Een paar dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen, op 15 maart, gingen de Amsterdamse lijsttrekkers in debat. Heb je dit gemist? Klik hier om de live stream en foto's terug te vinden!

factsheet

Op 23 mei 2017 hebben wij onze Factsheet gepresenteerd en overhandigd aan alle partijen die in de Gemeenteraad van Amsterdam zitten (VVD, GroenLinks, SP, PvdA, en CDA). Het gehele document is hier te bekijken. Tijdens dit evenement hebben verschillende studenteninitatieven gepraat over wat zij in de stad Amsterdam hebben kunnen ondernemen, en hebben we zo laten zien hoe de samenwerking tussen de stad en de grote groep studenten erin optimaal benut kan worden. In de factsheet staan essentiële en concrete verbeterpunten voor studenten op het gebied van bereikbaarheid, onderwijs en studentenhuisvesting.

Tweede kamerverkiezingen

Benieuwd naar wat we allemaal hebben gedaan rondom de Tweede Kamerverkiezingen vorig jaar? Bekijk alles hier