ASVA TV

Afschaffing Stufi

Vandaag werd officieel bekend wat wij al weken aan zagen komen: de studiefinanciering wordt afgeschaft en daarvoor in de plaats komt een leenstelsel. In dit filmpje de eerste reactie van Michiel Stapper, voorzitter van ASVA.

Tweet

Hoe bespaar jij?

Het ASVA Onderzoeksbureau ging op zoek naar handige tips voor aankomende studenten om geld te besparen. Dit filmpje is het resultaat. Dus voor degenen die geld willen besparen: kijk dit filmpje!

Tweet

ASVA TV: Terugblik HvA Docent van het Jaar verkiezing

Meer dan 3.000 HvA-studenten stemden dit jaar op hun favoriete docent. De Docent van het Jaar prijs, georganiseerd door de ASVA studentenunie, werd dit jaar in de wacht gesleept door Malcolm Biezeveld. ASVA TV blikt terug op de verkiezing en sprak met de kiezer, de organisatie, en natuurlijk met de winnaars van 2012.

Tweet

ASVA TV: Masterstufi afschaffen?

Als het aan staatssecretaris Zijlstra (Onderwijs) ligt, verdwijnt de basisbeurs voor masterstudenten en komt daar een leenstelsel voor in de plaats. De ASVA studentenunie organiseerde hierover onlangs een debat: Is een leenstelsel te verkiezen boven de huidige masterstufi? En wat betekent dit voor studenten?

Tweet

ASVA TV: Fusie UvA-VU?

De Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit werken op tal van gebieden reeds samen. Dat is nodig ook, want beide universiteiten moeten het met een kleiner budget doen vanwege de bezuinigingen op het hoger onderwijs. In de wandelgangen valt het woord ‘fusie’ met enige regelmaat. Maar is een fusie tussen de twee onderwijsinstellingen wel wenselijk? En hoe denken UvA- en VU-studenten over elkaar? ASVA TV zocht het uit.

Dit item is onlangs vertoond tijdens het Folia-debat over de samenwerking tussen UvA en VU.

Tweet

ASVA TV: Verplicht in- en uitchecken bij NS

Vanaf 1 januari 2012 moeten studenten verplicht in- en uitchecken bij de NS. Dit was al verplicht bij metro, bus en tram en gaat dus ook gelden voor reizen met de trein. Studenten die zich niet houden aan de nieuwe regels lopen het risico een boete te krijgen en kunnen daarnaast geen aanspraak maken op een vergoeding bij vertraging. De NS is onlangs een campagne gestart om studenten hierover voor te lichten. ASVA TV confronteerde studenten met het nieuwe NS-beleid.

Tweet

ASVA TV: Studenten betrekken leegstaand kantoorpand

Dat er in Amsterdam een enorm tekort is aan studentenkamers is algemeen bekend. Het verbouwen van leegstaande kantoorpanden tot studentenwoningen is een van de oplossingen voor dit structurele probleem. Het voormalige ACTA-gebouw in West, waar op korte termijn plek is voor 460 studenten, is een van de vele lege panden in Amsterdam die geschikt zijn voor de transformatie van kantoorpanden.

Uniek aan het ACTA-project is dat de verbouwing door studenten zelf wordt verricht. Een studentenbestuur zal straks, als de transformatie voltooid is, het beheer van het pand op zich nemen. De ASVA studentenunie is nauw betrokken bij dit project en nam onlangs een kijkje in het verlaten gebouw, dat binnenkort verandert in een ware studentenenclave.

Interesse in een kamer in het ACTA-gebouw? Klik hier voor alle voorwaarden en schrijf je in!

Tweet