ACTIEWEEK

Wat?

Het is tijd voor ACTIE! Van 22 mei tot 25 mei is er een landelijke actieweek tegen de bezuinigingen op universiteiten. Op universiteiten door het hele land worden er acties georganiseerd. De eis: meer geld naar hoger onderwijs!

Wie?

In Amsterdam staat ASVA er niet alleen voor. Samen met WOinactie, de LSVb, Humanities Rally en NU! worden er acties georganiseerd op de UvA. We willen samen optrekken, niet alleen studenten, maar ook docenten en bestuurders.

Waarom? 

Er gaat structureel te weinig geld naar onderwijs. Alle studenten zijn getroffen door het afschaffen van de basisbeurs, maar ze krijgen hier niets voor terug. Nog altijd wordt er meer bezuinigd op onderwijs dan dat er wordt geïnvesteerd. Hier zijn we ontzettend boos over! Dat er te weinig geld gaat naar hoger onderwijs wordt steeds duidelijker om ons heen. De werkdruk voor docenten is ontzettend hoog en universiteiten blijven bezuinigen op gehele faculteiten. De bezuinigingen doen direct af aan de kwaliteit van onderwijs. Het is tijd voor ACTIE! 

INFOGRAPHIC over de onderwijsbezuinigingen.

WANNEER?

Dinsdag 22 mei 19.00
Night of Protest
FB event

Donderdag 24 mei vanaf 11.00
Actie zoethoudertje
FB event

Vrijdag 25 mei
TBA secret actie REC
 

English version