Het onderwijs wordt steeds verder uitgekleed, waardoor de werkdruk bij docenten gigantisch toeneemt en de onderwijskwaliteit afneemt. Ook jij hebt hier als student ongetwijfeld wat van gemerkt: de basisbeurs is afgeschaft, je zit soms in werkgroepen met wel 40 mensen, een keuzevak dat je graag wilde volgen werd wegbezuinigd of je moet maanden wachten totdat je tentamens zijn nagekeken. Op 15 maart komen we in actie! Meer weten? Lees verder.

Waarom moet jij op 15 maart staken?

Het onderwijs wordt steeds verder uitgekleed, waardoor de werkdruk bij docenten gigantisch toeneemt en de onderwijskwaliteit afneemt. Ook jij hebt hier als student ongetwijfeld wat van gemerkt: de basisbeurs is afgeschaft, je zit soms in werkgroepen met wel 40 mensen, een keuzevak dat je graag wilde volgen werd wegbezuinigd of je moet maanden wachten totdat je tentamens zijn nagekeken.

De laatste maanden is hier luid en duidelijk een tegengeluid tegen te horen. In Amsterdam heeft ASVA samen met Humanities Rally, New University! en University of Colour bijvoorbeeld de Mars voor Onderwijs georganiseerd. Ook de groep WOinActie laat zich horen tegen de afbraak van het hoger onderwijs. Zij gaven in september al een week buiten hun colleges om te laten zien dat de maat vol is. Helaas luistert de minister hier nog steeds niet naar en wordt het hoger onderwijs nog altijd ondergewaardeerd. Daarom moeten we in actie blijven komen!

Meer weten over de onderwijsbezuinigingen en de redenen om te protesteren?

Op hetrodevierkantje.nl hebben we alle informatie op een rijtje gezet, en kan je zien wat er in heel Nederland gebeurt. Lees bijvoorbeeld deze FAQ (or the English version) met antwoorden op veelgestelde vragen op de bezuinigingen, die ASVA's WO Onderwijs Coördinator Esther de Boer in elkaar heeft gezet. Verder hebben we ook onderstaande flyers, met verduidelijkende infographics!